Gang lunch..

Tuesday, March 29, 2016

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada pembaca blogku yang dikasihi..
Syukur alhamdulillah dengan segala kurniaanNya..

Hari ni nak kongsi cerita tentang Gang Lunch saya.. Kenapa dinamakan 'Gang Lunch'?.. Oooooh sebab mereka ni lah setia dan rajin teman saya makan waktu lunch..



Ni Gang Lunch saya..  Sebenarnya ada lagi sorang iaitu Kak Nora.. Masa ni Kak Nora pi Popular Bookstore.


Mrs. A (beruniform hari ni) adalah Gang Lunch tetap dan setia, start saya report duty sampai sekarang - alhamdulillah. Mrs. A satu department dengan saya cuma berlainan unit. Si tudung biru kami panggil Nadd dari Unit ICT.. Nadd dulu intern student, kemudian diambil bekerja sebagai permanent staff.


Ini pula Yus (bertudung kelabu). Yus dan Nadd satu unit manakala di sebelah Yus ialah Bel (bukan nama sebenar) intern student di Unit ICT. Bel habis internship bulan June 2016 nanti.

Hari ni Gang Lunch makan di Row-Six atas permintaan Mrs. A.. We all ikut jer.. Satu hal lagi tentang Gang Lunch ni, kitaorg akan decide tempat makan based on request.. Mana-mana antara ahli Gang Lunch teringin makan sesuatu, maka kami sepakat akan ikut.. 



Tomyam fried rice dan white coffee ice pilihan saya..

Tengok ni happy faces ko Jah.. Ceria
 muka masing-masing dapat makan makanan sedap..


Okay, itu sahaja cerita kosong tentang Gang Lunch.. Sebenarnya officemate ni antara kawan yang menceriakan hidup kita di office.. So jangan buat hal dengan officemate kalau tidak datang office tak syok.. Tapi bukan semua officemate 'sekepala' dengan kita..

 Prinsip saya mudah, mana-mana orang yang membawa masalah saya akan abaikan.. Manusia jenis ni tak membawa manfaat selain dari cari gaduh. Jangan libatkan diri dengan manusia suka cari gaduh kalau kita tak mahu nama busuk.

Thanks for reading..
Have a great day..
W'salam.. ^_~

You Might Also Like

16 comments

  1. seronok bila makan ramai-ramai nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Farah, makan dan kongsi cerita.. Masa ni terasa release stress sikit. The best part dapat mkn sedap. ;-)

      Delete
  2. bestnya ada geng lunch! baru sedap makan dan bergossip. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul lia ummiirfan.. Sekepala fikiran sama gila2.. Biasa bos lah jadi mangsa gossip kami, ops! :-)

      Delete
  3. Yeah! thanks gang lunch tunaikan permintaan iol nak makan di Row-Six ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem.. Our favorite place jugak kannn.. ;-)

      Delete
  4. dapat kawan atau geng yang sekepala memang syok sangat kak..yang sekepala depan belakang bukan depan kita je sweet macam strawbwrry belakang tikam kita dan pahit macam kopi terlebih hangus..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe PC mmg memahami.. Kawan tikam belakang bersepah x perlu kita cari tp kawan & sahabat yg memahami erti sbnr persahabatan blh dikira dgn jari.. ;-)

      Delete
  5. Seronok ada kawan yang suka melayan. Hihi. Kita boleh cuba mencuba kedai baru dan makanan baru. Pelbagaikan pilihan makanan. Hihi. Bertambah seronok bila makan ramai-ramai dan semua satu kepala 。^‿^。

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Siqah.. Best makan dgn gang sekepala.. Pastu ada saja cerita itu ini sampai tak sedar pkl 2pm.. Rasanya dlm seminggu kami rotate restaurant yg sama, hihihi ;-)

      Delete
  6. Betul tu Kak LZ. Kalau nak pergi lunheon ngan officemate, mesti sepakat dulu nak pergi memane. Kadang-kadang kat office dah bincang dulu time lunch nak pergi mane. Hihi ! Ramai geng lunch akak. ☺ Seronok kan lunch reramai.

    p/s : Ya Allah sedap nampak Tomyam Fried Rice tu. Menyelerakan. Dah la waktu pagi ni, lapar la pulak. Hihi ! ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup aien seronok lunch dgn gang ramai2.. Meriah..

      Alahai cian Aien terus lapar yer.. :-)

      Delete
  7. Geng lunch mmg wajib ada kak LZ.. baru meriah makan ramai ramai. Masa tu je la nk bersosial skit. Hehehe...masuk office tak sempat nak sembang da. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tepat sekali Aina, masa lunch ni lahh kita berborak sakan sebab time office hour x sempat citer.. Aina memang memahami, hihihi ;-)

      Delete
  8. hai. aida ni dtg terjah dari blog mrsA.
    pasal makanan tu la :)
    salam kenal ekk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're most welcome Aida.. Thank you sudi singgah.. Salam kenal jugak.. :-)

      Delete

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..

Whatever Apa-Apa Sahaja

A blog about lifestyle, shopping, recipe, foods, hobby, activities, craft and so called whatever apa-apa sahaja..